maandag 31 augustus 2015

Insurgent

Een tijdje geleden heb ik het vervolg van Divergent  gezien. Divergent vond ik zelf echt een super leuke film ik heb hem denk wel een stuk of 10 keer gezien daarom keek ik heel erg uit naar het vervolg Insurgent.




Divergent
Divergent gaat over een meisje genaamd Beatrice Prior 'Tris'. Zij leeft in een wereld waarin ze denken dat zij de laatste overgebleven stad zijn op aarde en leven volgens een factie systeem. Als ze 16 jaar zijn moeten ze tijdens een jaarlijkse kiesceremonie kiezen bij welke factie ze willen horen.

Er zijn 5 facties; zelfverloochening, vriendschap, oprechtheid, onverschrokkenheid, eruditie. Wie niet bij een factie hoort heeft geen status.

Voor Tris is het een hele uitdaging om bij de onverschrokken te horen de factie die zij heeft gekozen bij de kiesceremonie, omdat ze een divergent is. Een divergent is iemand die niet bij een factie hoort maar bij meerderen. En ze moet zichzelf hiervoor meerdere keren overwinnen. Terwijl Tris bij de onverschrokken probeert te horen wordt ze verliefd op Tabias Eaton 'Four'.

Tris en Four komen erachter dat er nare dingen gebeuren en proberen er wat aan te doen. Hoe dat afloopt zie je in Divergent.

Insurgent
Insurgent is het vervolg op Divergent maar ik vond het zelf een stuk minder spannend. Ookal was het nog steeds een super goede film ben ik zelf meer fan van het eerste deel.

Insurgent begint dat ze op de vlucht zijn en overal gezocht worden. Omdat ze niet buiten de muren van de stad kunnen komen zullen ze toch ooit wel gevonden worden.

De regering wil alle divergent uit de weg ruimen omdat ze denken dat deze mensen hun wereld verpesten. Maar Tris en Four zijn allebij divergent en als vele anderen. Terwijl Tris en Four gezocht worden  moet Tris uitzoeken waarom haar beide ouders zich hebben opgeofferd en daarmee zien te leven. Ook komt ze dingen over Four te weten die ze nog niet wist. Maar op het eind komen ze allemaal meer te weten over de toekomst van hun wereld.

Ben je nieuwsgierig naar die toekomst check dan vooral beide films!!!

Liefs Naomy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten