dinsdag 4 augustus 2015

Waarom slapen we

Hier typt een super moe meisje dat eindelijk echt vakantie heeft!! Jaja nu heb ik ook eindelijk ook echt vakantie na een druk examenjaar en veel werken ben ik even vrij van alle verplichtingen!! Door mijn slaapgebrek begon ik te denken wat is het nut van slapen? Dus vandaag heb ik een minionderzoek gedaan.

maandag 3 augustus 2015

Vakantietips

Yesss!!! Ik ga op vakantie maar wat neem je mee voor 2 weekjes Spanje? Waar let je op? Hoe pak je een koffer in? Hoeveel kleren neem je mee? Zonnebrand?

Even een mededeling

Hallotjes,

Ik wil even tegen jullie zeggen dat ik niet weet of ik de komende 2,5 week dagelijks een blog kan plaatsen. Ik ben bang dat me niet gaat lukken, maar ik ga het wel proberen!!

Het zit namelijk zo ik ga zo meteen op vakantie wat echt super leuk is. Alleen we weten niet hoe het internet daar zal zijn. Ook moet ik eerlijk bekennen dat ik niet veel op het internet zit als ik op vakantie ben. Om 2 redenen;
-Ik erger me eraan dat je scherm bijna onleesbaar word
-En ik echt met vakantie ben, en het dan druk heb met vakantie vieren

Ik hoop dat jullie het niet erg vinden dat er nu niet dagelijks een nieuw blog online komt. Het kan best zo zijn dat we helemaal geen internet hebben daar, en ik mijn laptop niet mee mag nemen van me ouders. Maar dan zal ik jullie als ik thuis kom natuurlijk wel uitgebreid verslag doen van mijn vakantie. En na mijn vakantie ga ik zeker weer dagelijks bloggen.

Maar voor nu zeg ik jullie even gedag. Want het is nu mega vroeg ongeveer 3 uur s'ochtends en ik zit beneden soort van mijn ontbijt te eten en te wachten tot iedereen klaar is en we op weg kunnen naar het vliegveld, maar je natuurlijk weer veelste lang moet wachten, maar wel goed en belasting vrij kunt shoppen!!! Ik ik mijn lievelings luchtje toch echt weer zal moet kopen hahahah.

Maar goed ik dwaal nu af van mijn oorspronkelijke doel 'jullie gedag zeggen voor een tijdje'. Dus doei allemaal en tot over 2,5 week. En het liefst natuurlijk eerder!! Als het me lukt om eerder wat van me te laten horen zullen mijn blogs over een bepaald thema gaan en dat is vakantie!!!

O en ik heb helemaal niet gezegd waar ik heen ging ik ga met het vliegtuig naar Spanje, om precies te zijn Mallorca dus aan zon komt hopelijk geen tekort.

Veel liefs Naomy

Chip Choco Cookjes

Hallotjes,

Vandaag ga ik zoals ik eerder al had beloofd mijn super recept van mijn overheerlijke chipchococookjes geven. Ik hoop dat jullie deze koekjes net zo lekker vinden als ik ze vindt.

Het recept van mijn overheerlijke chipchococookjes;
-550 gram bloem
-1 lepel zout
-1 lepel vanille-extract
-180 gram kristalsuiker
-180 gram donkere basterdsuiker
-2 eieren
-250 gram boter (het handigst is het als de boter op kamertemperatuur is, om het kneden makkelijker te maken)
-350 gram chocolade (het lekkerst is om melk en witte chocolade allebei te gebruiken) voeg de chocolade pas aan het eind toe!!

Heb je al deze ingrediënten in een kom gedaan dan begint het kneden. En dan bedoel ik goed kneden. Kneed net zolang totdat je geen klontjes meer hebt en je handen pijn doen van het kneden.

Na het kneden moet je de chocolade nog ik kleine stukjes hakken zodat je niet van die veelste grote bonken chocolade krijgt. Heb je dit gedaan voeg dat de in klein gehakte stukjes chocolade toe aan de rest van de ingrediënten. En kneden maar weer.

Zijn al je ingrediënten goed gekneed? Verdeel dan nu je deeg in allemaal bolletjes en druk deze bolletjes plant ik je handen zodat een mooi rond koekje ontstaat.

Doe de koekjes in een voorverwarmde oven van 200 graden Celsius ongeveer 10-25 minuten. Dit ligt aan de grote van je koekjes.

Zelf krijg ik vaak ongeveer 50 koekjes uit dit deeg. Wil je minder koekjes maken neem dan de helft van dit recept dat werkt ook prima.

Veel bak en smulplezier,

Liefs Naomy

zondag 2 augustus 2015

Varend corso

Hallotjes,

Gister was ik samen met mijn vader en moeder naar het varend corso geweest. Het varend corso is een botentocht die 3 dagen verschillende routes vaart. Dit jaar was het varend corso op maandag 31 juli, gister op zaterdag 1 augustus en vandaag op zondag 2 augustus. Vandaag is het de Delflanddag dus vaart het corso een route door het Delfland dus ben je benieuwd zou ik zeker een kijkje nemen.