maandag 3 augustus 2015

Vakantietips

Yesss!!! Ik ga op vakantie maar wat neem je mee voor 2 weekjes Spanje? Waar let je op? Hoe pak je een koffer in? Hoeveel kleren neem je mee? Zonnebrand?

Nou ik ben dus nu op vakantie en ik kwam op een ideetje; een Wat neem je mee? blog te gaan schrijven. Jullie gaan zelf waarschijnlijk ook op vakantie of zijn al geweest. Zelf zit ik altijd al een paar dagen van te voren te bedenk wat ik allemaal mee kan nemen. Hebben jullie dat ook?

Nou een ik heb in ieder geval een paar tips om te zorgen dat je alles mee kan nemen, maar ook dat alles past.
-Vouw je kleren netjes op.
Zo voorkom je dat ruimte verspilt wordt en blijven je kleren ook nog eens netjes. 

-Stop je shampoo, crèmespoeling, deodorant, zonnebrand, tandpasta en andere van deze vloeibare spullen in een plastic tasje.
Dit zorgt ervoor dat je als een van deze spullen gaat lekken, bijvoorbeeld door het druk verschil tijdens het vliegen of dat je tas wordt gepeld in de auto een van deze spullen gaat lekken en alles vies word. 

-Heb je een vacuen zak? Gebruik hem!!
Zo kun je dubbel zoveel kleren meenemen in dezelfde ruimte. Hou er allen wel rekening mee dat je er vaak een stofzuiger of een pomp voor nodig hebt, die zul je thuis vast wel hebben maar heb je die op je vakantie bestemming ook?

-Weeg je koffer/tas thuis.
Als je met het vliegtuig gaat mag je maar een bepaalt aantal kilo meenemen, weeg daarom thuis alvast je koffer/tas zodat je op het vliegveld niet voor een verrassing komt te staan. Ook weet je dan ongeveer hoeveel kilo er in je tas zit en als je dan weer terug gaat moet je gewoon ongeveer hetzelfde erin stoppen om niet extra bij te betalen. 

-Stop alle dingen die je bij aankomst nodig hebt in een aparte tas.
Zo kan je gelijk wanneer je bent aangekomen bijvoorbeeld gaan zwemmen, voetballen, bergbeklimmen.

-Neem extra ondergoed mee.
You never know. Wees gewoon altijd voorbereid, een extra paar kan toch nooit kwaad?

-Neem een boek mee.
Dit is gewoon altijd handig, lekker op het strand een goed boek lezen, of aan het zwembad dat is toch pas echt genieten. 

-Stop je schoenen in een aparte tas, plastic zak.
Zo worden je kleren niet vies als je schoenen vies zijn geworden.

-Maak een lijstje met alle spullen die je mee wilt nemen.
Dit kan zeker in je voordeel werken zo zul je niks vergeten en kan je makkelijk de dingen die je hebt ingepakt afstrepen. Plus het is super leuk om een paar dagen van te voren een lijstje te maken want dan krijg je al echt het vakantie gevoel, en je beseft dan dat je alweer bijna weggaat. 

Liefs Naomy uit Spanje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten