dinsdag 28 juli 2015

Running

Hallotjes,

Ik ben gister weer na een hele lange periode niet hardlopen weer een keer buiten gaan hardlopen. En echt wat voelt dat weer geweldig aan. Vooral als je dan thuis komt heb je het gevoel dat je nog een rondje kan lopen I Love It. Ik ga weer proberen mijn oude schema op te pakken en 2 tot 3 keer per week hard te lopen. Maar dan moet mijn knie het wel toestaan.

Echt jongens (en meisjes natuurlijk) nu even een wijze les van Naomy; Luister naar je lichaam. Als heb je pijn negeer het niet en stop dan al blijft het ga naar de huisarts of fysiotherapeut en wees niet zo dom als mij. Want ja ik ben een keer van de trap gevallen en dan zou je denken dat valt wel mee toch, tenminste ik dacht dat en dat ik me aanstelde. Dit bleek achteraf niet het geval te zijn en ik had mijn kniebanden opgerekt, lekker slim weer. Maar ik negeerde het ongeveer een halfjaar lang toen vond ik dat het wel genoeg was geweest en ging ik naar de huisarts, die me doorverwees naar een fysiotherapeut. Bij mijn fysiotherapeut zijn we erachter gekomen dat ik mijn kniebanden had opgerekt en dat er iets knel zat in mijn rug wat ervoor zorgde dat mijn knie constant op spanning stond. Nu het probleem eindelijk aan licht was gekomen ging het steeds beter, maar hardlopen ging nog niet helemaal goed. Nu ben ik al een tijdje weg bij mijn fysiotherapeut maar elke keer als ik ging hardlopen moest ik halverwege stoppen vanwege te veel pijn in mijn knie en kon ik de volgende dag niet meer lopen. Tot vandaag!!!! Ik ging het weer eens proberen samen met mijn vader die met me mee fietste zodat als het niet ging ik achterop kon. Maar dit was overbodig!! Het ging 5,75 kilometer goed!!! Ja ik liep wat voorzichtiger en langzamer dan ik zou willen en ging onderweg 2 keer lopen om mijn knie wat rust te geven. Maar ik ben allang blij dat dit ging.

Nu ga ik proberen het weer langzaam op te bouwen en niet te fanatiek beginnen. Want als het dan weer mis gaat komt het extra hard aan. Ook ga ik als school na de zomervakantie begint weer naar de fysiotherapeut voor wat extra tips om het langzaam op te bouwen.

Maar echt hardlopen betekend zo veel voor mij. Het is een soort rustmomentje waarbij ik mijn hoofd leegmaak en even nergens aan denk. Het is net alsof je boven als en iedereen staat. Als je een keer iets wilt gaan doen maar je hebt geen idee wat of je bent helemaal gestrest; ga hardlopen maak je hoofd leeg en stijg boven alles en iedereen uit.

Liefs hardlopende Naomy

2 opmerkingen:

  1. Dat klopt.
    Ik sport altijd als ik gestrest ben, en hardlopen helpt altijd.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja dat klopt daarom miste ik het heel erg, vooral tijdens mijn examens.

      Verwijderen